Zeleninové fašírky nepravideľného tvaru

2012-03-19

Ingrediencie

  • ovsené vločky, polámaná pohánka, voda, zeleninová kocka, nahrubo postrúhaná cuketa /môže byť aj kúsok mrkve a brokolice/, nadrobno pokrájaná cibuľa, majoránka, himalájska soľ, kurkuma, mleté čierne korenie, mahá korenie, mletá červená sladká paprika, sušený cesnak /mahá korenie a himalájsku soľ dostať kúpiť vo vybraných obchodoch s racionálnou výživou/

Postup

Krok 1

najprv dáme do malého množstva zohriatej vody kúsok zeleninovej kocky, potom pridáme ovsené vločky a pohánku, chvíľu zmes zohrievame na ohni, nemusí úplne zhustnúť, a nemusí byť ani veľmi tuhá, pridáme ďalšie koreniny a zmes premiešame, pridáme zeleninu a opäť všetko dobre premiešame., ak je hmota redšia, nie je to na závadu /podľa množstva použitých ovsených vločiek ovplyvníme to, či sa fašírky budú rozpadávať, alebo budú držat viac pokope/.,

Krok 2

pretože varenie je tak trocha aj tvorba tvarov a tvorba receptov, použila som názov nepravideľného tvaru fašíriek, kedy získanú namiešanú hmotu dáme na panvicu ako nám príde, dôležité však je naložiť ju v tenšej vrstve, aby sa pekne dochrumkava a do zlatista prepiekla a takisto aj z druhej strany., ako prílohu môžeme podávať zemiakové hranolky /radšej nie polotovar/, opečené na oleji posypané korením "americké zemiaky".

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 707
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

708

Podobné recepty:
  • Farebná ryža so šampiňónmi

    Farebná ryža so šampiňónmi

  • Zemiakové halušky s opraženou cibuľkou

    Zemiakové halušky s opraženou cibuľkou

  • Zapekaný karfiol II

    Zapekaný karfiol II

kuk