Plnená sviečkovica na brusnicovej omáčke

2012-03-06

Ingrediencie

  • 400 g - 4 plátky hovädzej sviečkovice, 100 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 10 g sušených hrozienok, 100 g brusnicového kompótu, 50 g čerstvých šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie, olej, worcesterskú omáčku.

Postup

Krok 1

Plátky sviečkovice zľahka naklepeme na veľké pláty. Potrieme ich paradajkovým pretlakom, okoreníme mletým čiernym korením, položíme na ne plátky kuracích pŕs, krátko podusenú, na mesiačiky pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Plát mäsa s plnkou zvinieme do uzatvorenej rolády a poukladáme na olejom potretý pekáčik. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečieme asi 35 minút. V oleji krátko osmažíme plátky šampiňónov, podlejeme ich malým množstvom vody a krátko podusíme (asi 5 minút). Pridáme brusnicový kompót, hrozienka a worcesterskú omáčku. Premiešame a necháme prevrieť. Dochutíme soľou. Podávame s opekanými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 558
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

559

Podobné recepty:
  • Sviečkovica na víne

    Sviečkovica na víne

  • Živánsky závin

    Živánsky závin

  • Roštenka so zeleninou

    Roštenka so zeleninou

kuk