Mexické raňajky
2012-03-01- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 4 hotové tortilly, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra. Guacamole: 3 zrelé avokáda, soľ, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej vňate koriandru, 1 menšiu cibuľu, 1 menšiu chilli papričku, 2 paradajky, šťavu z polovice citróna. Zelená paradajková omáčka: 1 menšiu cibuľu, kúsok chilli papričky, 0,5 dl vody, 2 zelené zavárané paradajky, 1 vetvičku koriandru, soľ.
Postup
Krok 1
Dužinu avokáda osolíme a rozmiagame najprv vidličkou. Preložíme do kameninového mažiaru, pridáme vňať koriandru, nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájanú chilli papričku. Všetko rozmiagame. Pridáme na malé kocky pokrájané paradajky (predtým ošúpané a zbavené jadierok a šťavy) a citrónovú šťavu. Zelená paradajková omáčka: Rozmixujeme 1 menšiu pokrájanú cibuľu, kúsok chilli papričky, 0,5 dl vody, prekrojené zelené zavárané paradajky, pokrájaný koriander, soľ. Omáčku krátko povaríme. Tortilly opečieme z oboch strán (prehrejeme) na malom množstve oleja. Na dve tortilly položíme na kocky pokrájaný syr, preložíme na polovice a postláčame. Druhé dve opečené tortlilly položíme na taniere a na ne položíme po jednom volskom oku. Volské oká prelejeme paradajkovou omáčkou. Zložené tortilly (už zlepené roztaveným syrom) roztvoríme a pridáme do nich avokádovú nátierku – guacamole.