Bryndzové venčeky
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Popis
Vyskúšajte bryndzový zázrak a skombinujte ho s vínom ako chuťovku.
Ingrediencie
- 5 dl mlieka
- 100 g masla
- na hrot noža soli
- 1 lyžica cukru
- 230 g hrubej múky
- 5 ks vajec
- 125 g bryndze
- 1 lyžička sardelovej pasty
- 1 ks žĺtok
- 1 lyžička nadrobno posekaného kôpru
- 125 g masla
Postup
Krok 1
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Hrniec prikryjeme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime.
Krok 2
Cestom naplníme cukrárenské vrecko a na plech vyložený mastným papierom vytvoríme venčeky s priemerom asi 6 cm.
Krok 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Vychladnuté venčeky plošne prekrojíme a naplníme plnkou.
Krok 4
Plnka: Maslo dobre vymiešame s bryndzou, sardelovou pastu, žĺtkom a kôprom. Podávame k vínu.