Bryndzové venčeky

2016-03-10

Popis

Vyskúšajte bryndzový zázrak a skombinujte ho s vínom ako chuťovku.

Ingrediencie

  • 5 dl mlieka
  • 100 g masla
  • na hrot noža soli
  • 1 lyžica cukru
  • 230 g hrubej múky
  • 5 ks vajec
  • 125 g bryndze
  • 1 lyžička sardelovej pasty
  • 1 ks žĺtok
  • 1 lyžička nadrobno posekaného kôpru
  • 125 g masla

Postup

Krok 1

Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho miešania múku a varíme, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Hrniec prikryjeme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávame vajcia a dobre premiesime.

Krok 2

Cestom naplníme cukrárenské vrecko a na plech vyložený mastným papierom vytvoríme venčeky s priemerom asi 6 cm.

Krok 3

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C. Vychladnuté venčeky plošne prekrojíme a naplníme plnkou.

Krok 4

Plnka: Maslo dobre vymiešame s bryndzou, sardelovou pastu, žĺtkom a kôprom. Podávame k vínu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 919
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

920

Podobné recepty:
  • Nepečená kokosová roláda

    Nepečená kokosová roláda

  • Medovníkové guľky

    Medovníkové guľky

  • Krehké rezy s tvarohom a ovocím

    Krehké rezy s tvarohom a ovocím

kuk