Jemné fašírky s ryžou /vhodné pri ARTRÓZE kĺbov/

2012-02-08

Ingrediencie

  • 1/ jemné fašírky: 3 necelé PL ovsených vločiek, 1a1/2 dcl vody, zeleninová kocka, 1 plnšia PL predvarenej pohánky, 3/4 menšej nadrobno pokrájanej cibule, cca 1 šálka jemne postrúhanej zeleniny: mrkva, zeler, cuketa, 2 str. cesnaku., koreniny: kurkuma, soľ, solčanka, mletá červená sladká paprika a čili papr., mleté čierne korenie, kurkuma, mletý koriander, majoránka, ces. extrakt, mletá džíra a drvená rasca, sušená, alebo čerstvá petržlenová vňať, 2 PL čerstvo mletých ľanových semienok s 1/2 PL slnečnicových sem., 1 ČL dijonskej horčice, strúhanka corn flakes, 1 PL tekvicového oleja, olej na vyprážanie., 2/ ryža: olej, ryža pol na pol dlhá a naturálna, varené zvlášť, 3/4 stredne veľkej cibule pokrájanej na jemné mesiačiky, 2 strúčiky pokr. cesnaku, soľ, solčanka, indická soľ, 3/4 mrkve pokrájanej na malé kocočky, koreniny ako pri fašírke /okrem majoránky/

Postup

Krok 1

...každé ochorenie nám slúži k pochopeniu života., nerovnováhu, ktorá to spôsobila, môžeme vyvažovať aj vedome volenou stravou, pretože zdravie je z veľkej časti v našich rukách...

Krok 2

-1/ jemné f a š í r k y: ovsené vločky zohrievame s nastrúhanou zeleninovou kockou, pridáme pohánku, zeleninu /zmes už nezohrievame/, semená, horčicu, tekvicový olej, koreniny a všetko jemne pomiešame, zahustíme mletými kukuričnými corn flakes., tvarujeme pozdĺžne fašírky, obalíme v strúhanke corn flakes a na malom množstve oleja vypražíme z oboch strán do zlatova /nebojíme sa, pretože nezdravé je vyprážanie mäsa, zeleniny sa to netýka/., nerobíme si zásobu, nakoľko mleté ľanové semená majú po pol hodine negatívne účinky

Krok 3

-2/ r y ž a: na olej dáme cibuľu, cesnak, soľ, chvíľu dusíme, potom dáme mrkvu a o chvíľu vložíme niekoľkokrát prepláchnutú dlhú ryžu, sprvu dusíme bez vody, potom pridáme koreniny v jemnom množstve ako pri fašírke, ďalej vodu a dusíme spolu domäkka., tieto recepty sú zamerané na suroviny, ktoré sú vhodné pri ochorení chrupavky - artróze kĺbov, kedy nepoužívame: zemiaky, chlieb, živočíšne bielkoviny, ani syry, mlieko, maslo, sóju, baklažán, kvasenú kapustu, cukor...a i., s výnimkou kyslého a acidof. mlieka a nepasteriz. bryndze /vápnik prijímame zo zeleniny, maku, sezamu/., môžeme dodržať aj doporučené denné hodiny na pôst, a síce ráno do 10 hod., poobede od 13.30 do 16 hod., kedy pijeme nesladené tekutiny, jeme surovú zeleninu a ovocie, ktoré podporujú vylučovanie a čistenie

Krok 4

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 840
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

841

Podobné recepty:
  • Medové pečivo

    Medové pečivo

  • Mrkvové kolieska

    Mrkvové kolieska

  • Cestoviny zapečené s hubami

    Cestoviny zapečené s hubami

kuk