Bravčová terina

2015-12-14

Ingrediencie

  • 800 g mletého bravčového mäsa
  • 2 ks vajcia
  • 3/4 lyžička soli
  • trochu mleté čierne korenie
  • 1,5 dl smotany na šľahanie
  • hrsť vylúpaných pistácií
  • 1 lyžica nakladaného zeleného korenia
  • 400 g bravčovej panenky
  • 80 g vykôstkovaných sušených sliviek
  • 300 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 3 lyžica olivového oleja.

Postup

Krok 1

Mleté mäso zmiešame so soľou, mletým čiernym korením, smotanou, pistáciami, zeleným korením a vajcami. Do odblanenej panenky pozdĺžne, do stredu, spravíme nožom otvor, do ktorého natlačíme sušené slivky. Terinu (srnčí chrbát) vytrieme olivovým olejom a vyložíme plátkami slaniny tak, aby prevísali cez okraj. Do polovice navrstvíme časť ochuteného mletého mäsa. Naplnenú panenku osolíme, okoreníme a krátko opečieme na veľmi horúcom olivovom oleji. Položíme ju do stredu formy a navrstvíme na ňu druhú polovicu ochutenej zmesi mletého mäsa. Vrch zakryjeme prevísajúcimi koncami plátkov slaniny a alobalom. Terinu položíme do pekáča s vodou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po 15-tich minútach teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme ešte jednu hodinu hodinu. 15 minút pred dokončením odstránime alobal. Po upečení necháme chladnúť 4 až 6 hodín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1188
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1189

Podobné recepty:
  • Panenka plnená hlivou

    Panenka plnená hlivou

  • Bravčová roláda so zemiakovou plnkou

    Bravčová roláda so zemiakovou plnkou

  • Nakladané rezne

    Nakladané rezne

kuk