Plnená fašírka

2012-01-03

Ingrediencie

  • 7 natvrdo uvarených vajec, 2 lyžice majonézy, 500 g mletého mäsa (bravčové + hovädzie), 1 menšiu cibuľu, 2 vajcia, 1 žemľu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 vajce na potretie.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s majonézou. Mleté mäso zmiešame s bielkami posekanými nadrobno, so žemľou, vopred namočenou do vody, dvomi vajcami, nadrobno pokrájanou cibuľou a cesnakom, s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Primiešame soľ, mleté čierne korenie. Formu na srnčí chrbát vymastíme olejom a naplníme polovicou mäsovej zmesi. Povrch zarovnáme a do stredu navrstvíme žĺtkovú zmes. Navrstvíme druhú polovicu mäsovej zmesi. Naolejovanou rukou uhladíme povrch a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 30 minút. Podávame so zeleninovou ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 839
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

840

Podobné recepty:
  • Prírodné rezne s ovocnou ryžou

    Prírodné rezne s ovocnou ryžou

  • Pomaly pečené mäso so zemiakmi

    Pomaly pečené mäso so zemiakmi

  • Petrohradské tajomstvo

    Petrohradské tajomstvo

kuk