Plnená fašírka
2012-01-03- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- 7 natvrdo uvarených vajec, 2 lyžice majonézy, 500 g mletého mäsa (bravčové + hovädzie), 1 menšiu cibuľu, 2 vajcia, 1 žemľu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s majonézou. Mleté mäso zmiešame s bielkami posekanými nadrobno, so žemľou, vopred namočenou do vody, dvomi vajcami, nadrobno pokrájanou cibuľou a cesnakom, s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Primiešame soľ, mleté čierne korenie. Formu na srnčí chrbát vymastíme olejom a naplníme polovicou mäsovej zmesi. Povrch zarovnáme a do stredu navrstvíme žĺtkovú zmes. Navrstvíme druhú polovicu mäsovej zmesi. Naolejovanou rukou uhladíme povrch a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 30 minút. Podávame so zeleninovou ryžou.