Zemiaková knedľa I

2011-12-30

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov uvarených v šupke, 100 g múky krupice, 100 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 3 lyžice zemiakovej škrobovej múčky, olej na potretie.

Postup

Krok 1

Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Zmiešame s vajcom krupicou, hrubou múkou a so soľou. Pridáme zemiakovú škrobovú múčku a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme valec s priemerom asi 6 cm. Vložíme do vriacej vody a varíme asi 15 minút. Presvedčíme sa, či sa knedle neprilepili ku dnu. Uvarené knedle potrieme olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 697
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

698

Podobné recepty:
  • Omáčka z plesňového syra

    Omáčka z plesňového syra

  • Šťaveľový prívarok - šóška

    Šťaveľový prívarok - šóška

  • Zeleninová horčica

    Zeleninová horčica

kuk