Morčacie prsia so šampiňónovou prílohou

2011-11-30

Ingrediencie

  • 600 g morčacích pŕs, 300 g tenkých plátkov slaniny, 100 g strúhaného parmezánu, 200 g čerstvých šampiňónov, 4 vajcia, 0,3 l sladkej smotany, 4 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, bylinky (nadrobno posekaný tymian, bazalku, rozmarín).

Postup

Krok 1

Slaninu nadrobno pokrájame, opražíme na niekoľkých kvapkách oleja. Pridáme šampiňóny nadrobno pokrájame a na slanine ich opražíme spolu s bylinkami. Smotanu vymiešame s vajcami a pridáme 3/4 šampiňónov. Zmes nalejeme do silikónových formičiek na muffiny a dáme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia piecť. Pečieme asi 20 minút. Z morčacích pŕs odkrojíme 4 hranolčeky rozmerov asi 2 x2 x 6 cm, ktoré zľahka osolíme a zavinieme do plátkov slaniny. Opečieme ich na malom množstve oleji, najprv na sporáku a potom 10 minút v rúre. Zvyšok morčacích pŕs pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme so smotanou a malým množstvom soli. Polovicu odoberieme a zvyšok rozmixujeme s petržlenovou vňaťou. Zelenú hmotu navrstvíme, vo veľmi tenkej vrstve na fóliu (12 x 8 x 0,5 cm) a tesne vedľa toho rovnako veľký pás mäsovej zmesi bez vňate. Do stredu navrstvíme časť šampiňónov. Zvinieme do rolky, ktorú utiahneme do fólie. Takto vytvoríme dve, či viac roliek, ktoré dáme do horúcej vody variť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 586
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

587

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia plnené orechmi

    Kuracie prsia plnené orechmi

  • Bomby vo vínovej omáčke

    Bomby vo vínovej omáčke

  • Zapečené guľky so zemiakmi

    Zapečené guľky so zemiakmi

kuk