Nakladaný hermelín II
2011-10-15- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 4 hermelíny (alebo iné syry s bielou plesňou na povrchu), 1 sušenú chilli papričku, štipku soli, 8 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 150 g nakladanej kapie, 4 bobkové listy, 2 lyžičky celého čierneho korenia, 1 lyžičku celého nového korenia, 1 lyžičku borievok, 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky provensálskeho korenia, 4 sterilizované feferóny, olej.
Postup
Krok 1
Syry plošne prekrojíme na polovice. Zmiešame štyri prelisované strúčiky cesnaku, soľ, drvené chilli papričky, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, provensálske korenie a lyžicu oleja. Pastou natrieme rezné plochy hermelínov a opäť ich spojíme a natrieme aj vrch a spodok syra. Štyri strúčiky cesnaku pokrájame na plátky a spolu s cibuľou pokrájanou na mesiačiky, spojenými hermelínmi a rezancami kapie, bobkovými listami, čiernym a novým korením, borievkami a prekrojenými sterilizovanými feferónmi poukladáme do pohára. Zalejeme olejom tak, aby bolo všetko ponorené. Pohár uzatvoríme. Tri dni necháme odležať pri izbovej teplote a ďalších 5 dní v chladničke.