Mäsové pirohy
2011-09-03- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky, 2 žĺtky, 0,5 l mlieka, 20 g kvasníc, 50 g masla, 20 g cukru, 5 g soli. Plnka: 800 g mletého vareného hovädzieho mäsa, 600 g dusenej kapusty, 3 cibule, 4 natvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Plnka: mäso zmiešame s dusenou kapustou, nadrobno pokrájanou cibuľou, na kocky pokrájanými vajcami, soľou a korením podľa chuti. Cesto: kvasnice rozdrobíme do 1,5 dl vlažného mlieka. Pridáme štipku soli a štipku cukru. Keď kvások vzíde, primiešame ho k múke, mlieku, maslu, cukru a štipke soli. Cesto dobre vymiešame a necháme nakysnúť. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a znova poriadne rukami vymiešame. Ak je cesto riedke, pridávame po malých množstvách múku. Z cesta odoberieme rovnaké kúsky , z ktorých tvarujeme na pomúčenej doske guľky, o niečo väčšie ako stolnotenisová loptička. Z každej guľky vyvaľkáme placku, ktorú naplníme plnkou a dobre uzatvoríme. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja.