Stupavské závitky
2011-05-26- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 800 g (4 plátky) bravčovej krkovičky, 200 g kvasenej kapusty z konzervy, 1 cibuľu, 100 g šunky, 3 lyžice oleja, 1/2 lyžičky drvenej rasce, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme posypeme rascou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na rezance pokrájanú šunku a krátko spolu osmažíme. Pridáme kapustu, ktorú sme pokrájali, aby neboli dlhé rezance, premiešame a len veľmi krátko podusíme. Kapustovú zmes kladieme na plátky mäsa a zvinieme ich, dôkladne uzatvoríme a spevníme ihlicami, či špáradlami. Závitky uložíme do menšieho vymasteného pekáčika, podlejeme malým množstvom vody a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po chvíli teplotu znížime na 180 stupňov a udusíme domäkka. Podávame so zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou.