Stupavské závitky

2011-05-26

Ingrediencie

  • 800 g (4 plátky) bravčovej krkovičky, 200 g kvasenej kapusty z konzervy, 1 cibuľu, 100 g šunky, 3 lyžice oleja, 1/2 lyžičky drvenej rasce, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme posypeme rascou. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na rezance pokrájanú šunku a krátko spolu osmažíme. Pridáme kapustu, ktorú sme pokrájali, aby neboli dlhé rezance, premiešame a len veľmi krátko podusíme. Kapustovú zmes kladieme na plátky mäsa a zvinieme ich, dôkladne uzatvoríme a spevníme ihlicami, či špáradlami. Závitky uložíme do menšieho vymasteného pekáčika, podlejeme malým množstvom vody a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po chvíli teplotu znížime na 180 stupňov a udusíme domäkka. Podávame so zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2901
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2902

Podobné recepty:
  • Varaždinská hostina

    Varaždinská hostina

  • Zapekaná bravčovina

    Zapekaná bravčovina

  • Rezne na slanine

    Rezne na slanine

kuk