Pohánková chuťovo vyvážená nátierka

2011-05-06

Ingrediencie

  • pohánka, voda, solčanka, kúsok kvasníc, horalka - sušené bylinky korenie bez soli, kurkuma, sušené oregano, mleté čierne korenie, štipka cukru, sušený cesnak, červená mletá sladká paprika, tekuté čili, nahrubo nastrúhaná mrkva, zeler a cuketa, polníček, petržlenová vňať, 2 pl plnotučnej horčice, 1 čl tekvicového oleja, 1 čl sójovej omáčky a kúsok nakladanej uhorky, repíkový olej, pol cibule pokrájanej na tenké mesiačiky, podľa chuti môžeme použiť aj pokrájanú pažitku či vňať z mladej cibuľky /posledné 3 nemixujeme/

Postup

Krok 1

p o h á n k u môžeme pripraviť dvomi spôsobmi: a/ pohánku večer prepláchneme, zalejeme vlažnou vodou a mala by do rána zmäknúť, čiže odpadá proces zohrievania a strácania vitamínov pri minimálnej tepelnej úprave b/ prepláchnutú pohánku zalejeme horúcou vodou, varíme na miernom ohni do zmäknutia, postupne pridávame ingrediencie a podľa potreby aj vodu., ak sme si zvolili túto variantu, začneme pridávať kvasnice, solčanku, horalku, kurkumu, oregano, mleté čierne korenie, štipku cukru, sušený cesnak, červenú mletú sladkú papriku, tekuté čili., všetko spolu dusíme, kým pohánka zmäkne a získame primerane hustú hmotu, len na veľmi krátko k záveru vložíme postrúhanú zeleninu, necháme všetko ešte chvíľu postáť., pridáme lístky polníčka, pokrájanú petržlenovú vňať, horčicu, tekvicový olej, sójovú omáčku, nakladanú uhorku a všetko rozmixujeme ručným mixérom., zvlášť udusíme cibuľku, ktorú ale vmiešame až nakoniec, nemixujeme

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 663
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

664

Podobné recepty:
  • Placky z kyslej kapusty

    Placky z kyslej kapusty

  • Tekvica s plesňovým syrom

    Tekvica s plesňovým syrom

  • Škótske palacinky

    Škótske palacinky

kuk