Raňajky či hlavné jedlo zo šalátu "polníček"

2011-05-05

Ingrediencie

  • šalát polníček, 1 mrkva a kúsok zeleru nastrúhané nahrubo, olej, kyslá smotana clever /billa/, 1 lyžička pomazánkového masla, solčanka, cukor, niekoľko menších uvarených zemiakov, pokrájané na malé kocočky, kurkuma, mleté čierne korenie, rasca, chren v skle, doma pripravená ochutená cvikla /uvarená cvikla postrúhaná nahrubo, ocot, cukor, olej, solčanka, chren, drvená rasca/

Postup

Krok 1

1/ zemiaky uvaríme, pridáme kurkumu, mleté čierne korenie, rascu, solčanku, necháme vychladnúť, na takto pripravené zemiaky dáme kopček smotany, vedľa pridáme 1 PL cvikle a 1čl chrenu, nemiešame, ale pri jedení sa snažíme nabrať na lyžičku všetky komponenty 2/ smotanu premiešame s pomazánkovým maslom, pridáme trocha solčanky a cukru, mrkvu a zeler jemne opražíme na oleji, preložíme na tanier, k tomu dáme pripravenú smotanu a navrch nakopíme lístky polníčka /síce sa hovorí, že tieto šaláty sa neumývajú, nič sa nestane, keď ich zľahka kôli čerstvosti jemne prepláchneme, tiež veľmi nemiešame, ale pri jedení sa snažíme nabrať zeleninu aj smotanu

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 706
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

707

Podobné recepty:
  • Rajčiaky zapekané so šampiňónmi

    Rajčiaky zapekané so šampiňónmi

  • Ovocný ryžový šalát II

    Ovocný ryžový šalát II

  • Policajné krokety

    Policajné krokety

kuk