Gaštanová torta
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gaštanová torta
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 500 g gaštanového pyré
- 8 lyžica ríbezľového alebo višňového džemu
- 1 vrecúško 1 vrecúško práškovej šľahačky
- 0,5 dl rumu
- 1,5 dl studeného mlieka
- čokoládové hoblinky na ozdobenie
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame v robote s 3/4 dávky gaštanového pyré. Z bielkov, do ktorých pridáme štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh. Ten po dávkach zľahka zapracujeme do zmesi žĺtkov a gaštanového pyré. Hmotu vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút. Zo studeného mlieka a práškovej šľahačky vyšľaháme krém. Doň pridáme 1/4 gaštanového pyré a dobre vyšľaháme. Upečený korpus, po vychladnutí, plošne rozkrojíme na polovice. Spodnú časť pokvapkáme rumom, potrieme džemom a naň navrstvíme približne 1/4 šľahačky. Položíme hornú polovicu korpusu. Celú tortu - povrch i strany - potrieme šľahačkou a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.