Gaštanová torta

2018-02-21

Popis

Gaštanová torta

Ingrediencie

  • 6 ks vajec
  • 500 g gaštanového pyré
  • 8 lyžica ríbezľového alebo višňového džemu
  • 1 vrecúško 1 vrecúško práškovej šľahačky
  • 0,5 dl rumu
  • 1,5 dl studeného mlieka
  • čokoládové hoblinky na ozdobenie

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame v robote s 3/4 dávky gaštanového pyré. Z bielkov, do ktorých pridáme štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh. Ten po dávkach zľahka zapracujeme do zmesi žĺtkov a gaštanového pyré. Hmotu vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút. Zo studeného mlieka a práškovej šľahačky vyšľaháme krém. Doň pridáme 1/4 gaštanového pyré a dobre vyšľaháme. Upečený korpus, po vychladnutí, plošne rozkrojíme na polovice. Spodnú časť pokvapkáme rumom, potrieme džemom a naň navrstvíme približne 1/4 šľahačky. Položíme hornú polovicu korpusu. Celú tortu - povrch i strany - potrieme šľahačkou a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 734
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

735

Podobné recepty:
  • Orechový chlebíček

    Orechový chlebíček

  • Ovsený koláč

    Ovsený koláč

  • Višňovo rumové guľky z BB pudingu

    Višňovo rumové guľky z BB pudingu

kuk