Plnené mango
2011-01-16- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
Ingrediencie
- 4 mangá, 300 g mascarpone, 50 g mandľových lupienkov, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice kryštálového cukru, 2 dl šľahačkovej smotany, čokoládovú polevu.
Postup
Krok 1
Mangá rozkrojíme na polovice, lyžicou odstránime kôstky. Zo šupky máng vyberieme dužinu a pokrájame ju. V panvici skaramelizujeme kryštálový cukor, pridáme mandle a za stáleho miešania spolu pražíme. Pridáme dužinu z máng a miešame až vznikne takmer homogénna hmota. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a primiešame vychladnutú, tepelne spracovanú mangovú dužinu. Touto zmesou naplníme šupky máng. Ozdobíme šľahačkou a čokoládovou polevou.