Šalát z bravčového kolena

2010-11-02

Ingrediencie

  • Bravčové koleno, listy ľadového šalátu, olivový olej, cherry paradajky, čerstvý ananás, vajcia uvarené na mäkko, alebo na hniličku, žeruchu. Omáčka: 2 žĺtky, soľ, arašidový olej, citrónovú šťavu, 1 jarnú cibuľku.

Postup

Krok 1

Žĺtky osolíme, mierne okyslíme citrónovou šťavou. Metličkou ich šľaháme a po kvapkách pridávame olej. Keď omáčka začne hustnúť, olej pridávame, za stáleho šľahania, tenkým pramienkom. Omáčku zriedime malým množstvom citrónovej šťavy a vodou. Do omáčky primiešame na jemno pokrájanú jarnú cibuľku. Na tanier rozložíme niekoľko lisov ľadového šalátu, ktoré zľahka osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na jednu porciu poukladáme asi 100 g pokrájaného alebo natrhaného uvareného kolena, jedno vajce prekrojené na polovice, prekrojené paradajky a tenké plátky ananásu. Šalát pokvapkáme, alebo tenkými pramienkami polejeme, omáčkou. Posypeme žeruchou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 787
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

788

Podobné recepty:
  • Šalát s morských plodov

    Šalát s morských plodov

  • Lotyšský fazuľový šalát

    Lotyšský fazuľový šalát

  • Miešaný syrový šalát s rajčiakmi

    Miešaný syrový šalát s rajčiakmi

kuk