Šalát z bravčového kolena
2010-11-02- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- Bravčové koleno, listy ľadového šalátu, olivový olej, cherry paradajky, čerstvý ananás, vajcia uvarené na mäkko, alebo na hniličku, žeruchu. Omáčka: 2 žĺtky, soľ, arašidový olej, citrónovú šťavu, 1 jarnú cibuľku.
Postup
Krok 1
Žĺtky osolíme, mierne okyslíme citrónovou šťavou. Metličkou ich šľaháme a po kvapkách pridávame olej. Keď omáčka začne hustnúť, olej pridávame, za stáleho šľahania, tenkým pramienkom. Omáčku zriedime malým množstvom citrónovej šťavy a vodou. Do omáčky primiešame na jemno pokrájanú jarnú cibuľku. Na tanier rozložíme niekoľko lisov ľadového šalátu, ktoré zľahka osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na jednu porciu poukladáme asi 100 g pokrájaného alebo natrhaného uvareného kolena, jedno vajce prekrojené na polovice, prekrojené paradajky a tenké plátky ananásu. Šalát pokvapkáme, alebo tenkými pramienkami polejeme, omáčkou. Posypeme žeruchou.