Pondelkový "odľahčený tanier" - bubnovka
2010-09-21- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- olivový olej, 1/4 cibule, karfiol, mrkva, kaleráb, bylinkové korenie, solčanka., uvarená zelenina: mrkva, petržlen, kaleráb, kapusta, kel, cibuľa, cesnak..., uvarená cestovina, napr. niťovky., pozn. použijeme surovú aj varenú zeleninu.
Postup
Krok 1
na oleji zapeníme 1/4 cibule, pokrájanej nadrobno, pridáme natenko nakrájané 2 ružičky karfiolu, kúsok nahrubo nastrúhaného kalerábu a mrkve., do tejto zmesi, ktorú na panvici chvíľu ohrievame a miešame, dáme ochutené bylinkové korenie Lidl /obsahuje horčicu, majorán, rascu, papriku, koriander a bobkový list/ a solčanku., neskôr pridáme aj rôznu varenú zeleninu z bežného zeleninového vývaru - mrkvu, petržlen, kel, kapustu, kaleráb, cesnak a iné..., ktoré pokrájame na menšie kúsky a nakoniec vmiešame aj uvarenú cestovinu, napr. niťovky., týmto postupom dostaneme ľahké pondelkové odľahčené jedlo, pri ktorom sme využili aj skôr pripravené potraviny., tým si ušetríme čas, a môžeme sa ísť trebárs dlhšie sánkovať na bubnovku.
Krok 2