Srbské rebierko

2010-09-05

Ingrediencie

  • 4 rezne bravčového karé s kosťou, 1 pohár leča, 2 lyžičky škrobovej múčky, 1 cibuľu, olej, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Rezne naklepeme, zľahka ich osolíme a okoreníme. Opražíme ich do hneda na horúcom oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rezne vrátime späť a podlejeme ich horúcou vodou. Dusíme ich, pokým nezmäknú. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a ešte chvíľku dusíme. V malom množstve studenej vody rozmiešame škrobovú múčku a pridáme k mäsu. Už iba veľmi krátko povaríme. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu, ktorú posypeme opraženou cibuľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 890
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

891

Podobné recepty:
  • Mäsové loptičky zapekané v zelenine

    Mäsové loptičky zapekané v zelenine

  • Dusená pečeň so sójovou omáčkou

    Dusená pečeň so sójovou omáčkou

  • Bravčové rezne v omelete

    Bravčové rezne v omelete

kuk