Srbské rebierko
2010-09-05- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 rezne bravčového karé s kosťou, 1 pohár leča, 2 lyžičky škrobovej múčky, 1 cibuľu, olej, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Rezne naklepeme, zľahka ich osolíme a okoreníme. Opražíme ich do hneda na horúcom oleji. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rezne vrátime späť a podlejeme ich horúcou vodou. Dusíme ich, pokým nezmäknú. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo, dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a ešte chvíľku dusíme. V malom množstve studenej vody rozmiešame škrobovú múčku a pridáme k mäsu. Už iba veľmi krátko povaríme. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu, ktorú posypeme opraženou cibuľou.