Hovädzie ragú s orieškami
2010-07-23- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g hovädzej sviečkovej, olej, 0,5 lyžičky čerstvo pomletého korenia štyroch farieb, 1 menšiu viazaničku petržlenovej vňate, 150 g orieškov kešu, 2 vetvičky bazalky, 1 viazaničku cibuľky s vňaťou, 2 lyžice slanej sójovej omáčky, 2 dl kvalitného červeného vína, čili omáčku.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na rozohriatom oleji. Keď mäso zbelie, pridáme čerstvo pomleté korenie štyroch farieb. Pridáme na malé kúsky pokrájanú cibuľku a nahrubo posekané oriešky. Krátko podusíme za občasného premiešania. Pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, sójovú omáčku, víno, pokrájanú bazalku, tymian. Krátko spolu povaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.