Lunexové pagáčiky

2010-03-12

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1 stužený tuk na pečenie, 2,5 dl kyslej smotany, 1 kopcovitú lyžičku soli, 3 až 4 trojuholníky mäkkého smotanového syra (na Slovensku napríklad Lunex), 100 g na jemno postrúhaného tvrdého syra. Na kvások: 1 kocku (40g) kvasníc, 2 dl mlieka, 1 cukru. Na posypanie a potretie: sezam, 1 vajce.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky pridáme kvások a ostatné prísady. Vypracujeme cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť. Rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 až 5 mm a poskladáme. Necháme kysnúť 15 až 20 minút. Rozvaľkanie, poskladanie a kysnutie opakujeme 3 krát. Rozvaľkáme na hrúbku 15 mm a vykrajujeme malé kolieska. Poukladáme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Necháme chvíľu kysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2229
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2230

Podobné recepty:
  • Rýchly a chutný zákusok

    Rýchly a chutný zákusok

  • Syrové praclíky

    Syrové praclíky

  • Chlebové žemličky

    Chlebové žemličky

kuk