Sýta kyselnica

2016-05-27

Ingrediencie

  • 150 g kyslej kapusty, 1 strúčik cesnaku, bobkový list, 1 liter mäsového vývaru, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 200 g klobásy, 4 zemiaky, 1 dl smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Maslo rozpustime v hrnci a opečieme na ňom cesnak spolu s klobásou, nakrájanou na kolieska. Poprášime múkou a zalejeme mäsovým vývarom. Pridáme bobkový list, premytú kapustu a ošúpane a nakrájané zemiaky. Prikryté povaríme 30 minút, až sa zemiaky začnú rozpadávať. Polievku neustále miešame. Ku koncu pridáme smotanu, prevaríme, osolíme a okoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 738
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

739

Podobné recepty:
  • Krupicová polievka s karfiolom

    Krupicová polievka s karfiolom

  • Liptovský demikát

    Liptovský demikát

  • Falošná 'držková' z kurčaťa

    Falošná 'držková' z kurčaťa

kuk