Šalamúnov koláč

2009-08-29

    Ingrediencie

    • 250 g stuženého tuku na pečenie (na Slovensku napr. Helia, alebo iný rastlinný tuk), 3 lyžice kakaa, 2 poháre kryštálového cukru, 1 pohár kakaa, 1 vrecúško vanilkového cukru, 4 vajcia, 2 poháre polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, tuk na vymastenie plechu, mleté orechy na posypanie.

    Postup

    Krok 1

    Na miernom ohni rozpustíme rastlinný tuk, vmiešame doň cukor, kakao a vlažnú vodu (nevaríme). Jeden pohár tejto zmesi odoberieme. Do zvyšku pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva a zmes dobre vyšľaháme. Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúci koláč polejeme odloženou kakaovou zmesou a posypeme pomletými alebo posekanými orechmi.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 2745
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    2746

    Podobné recepty:
    • Smotanový koláč s tvarohom

      Smotanový koláč s tvarohom

    kuk