Hadie mäso
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa, 3 lyžice sójovej omáčky, 5 lyžíc škrobovej múčky, 6 lyžíc polohrubej múky, 3 lyžice koreniacej zmesi 'Pečené kura', olej, 3 vajcia, rajčiny, uhorku, šalátové listy na oblohu, 2,5 dl majonézy, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, kečup.
Postup
Krok 1
Pripravíme si tri druhy dressingov. Do všetkých troch misiek dáme po tri lyžice majonézy. Do jednej misky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, do druhej pridáme k majonéze prelisovaný cesnak a do tretej 1 lyžicu kečupu. Vymiešame. Mäso pokrájame na kocky, pridáme veľa korenia, sójovú omáčku, vajcia, škrobovú múčku, polohrubú múku a vymiešame. Necháme odstáť. Na panvici zohrejeme olej a vložíme mäso v hustom ceste. Opražíme z jednej strany, placku otočíme a počas praženia oddeľujeme kúsky mäsa dvoma vidličkami. Opražené mäso necháme odkvapkať. Podávame s dressingom.